Bangkok

Nu har vi varit i Bangkok i tre dagar för att titta på tempel och shoppa. Vi åkte dit med taxi och Jit följde med oss, mest för att inte Dennis skulle oroa sig allt för mycket. När vi kom fram hjäpte Jit oss att kolla på några hotell. Det första var hel ok men lite konstg lukt. Det andra var lite mindre och det verkade som att de försökte dölja någon lukt med att spraya parfym eller något liknande så det gick knappt att andas. Tredje hotellet var bättre ingen konstig lukt och frukost ingick så det fick bli det. Gatan som vi bodde på heter Khaosan Road och är en gata där väldigt många Backpackers bor.



Innan Jit skulle åka tillbaka åt vi lunch, Phat Thai nudlar med kycling pch jordnötter det var väldigt gott


När Jit hade åkt tänkte vi kolla på lite tempel. En tuktuk förare erbjöd oss en rundur för endast 10bath var. Vi satte oss i tuktuken trots att det kändes allt för bra att bara betala så lite. Anledningen till att det var så billigt var att chaffören skulle släppa av oss hos en skräddare som var han sponsor. Där skulle vi kolla runt lite och sedan få gratis bensin till tuktuk föraren. Eftersom att han inte var bra på engelska förstod vi inte detta så det lev väldigt läskigt när vi kom in till skräddaren och en massa män började komma mot oss. VI snabbade oss ut och åkte ill det sista templet. När vi hade varit inne där och kom ut var tuktuken borta så vi tog en annan hem. För den fick vi betala 40 bath tilsammans vilket inte gjorde oss så mycket eftersom vi inte betalat den första.



Tillbaka på gatan gick vi runt och åt allt möjligt till middag, annanas, vårullar och
bananpankaka så klart. Bananpankakan var riktigt god perfekt stor och choklad på.
Lisa var väldigt nöjd eftersom att den smakade som hon mindes att den skulle göra.




Andra dagen tog vi en taxi till MBK, ett shopping mall som är 8 våningar. Det var verkligen extermt stort vi gick runt där från 11-21 och vi såg inte allt.


När det var dags för middag så bestämde vi oss för att äta bananasplit. Vi satta oss i en glassbar där det var mest par som satt och såg kära ut. Vi beställde och väntade, och väntade vi frågade efter 15 min hur lång tid det skulle ta det verkade som att de fattade för de sprang iväg och nickade. Efter 35 minuten frågade vi igen och då fattade de vad vi menade så efter 45 min fick vi våra efterlängtade glassar. De var väldigt goda och vi fick rabatt kuponger på olika ställen för att vi fick vänta så länge.



Efter att jag ätit denna bananasplit blev jag otroligt hes avnågon anledning.




Väl hemma på gatan igen träffade i gitarrglasögon mannen han var snäll och
 ville bjuda oss på bananpankaka eftersom att vi stödjer thailand med att shoppa där
Lisa fick dock mest kontakt med denna man och ska visa runt honom i umeå
 när han kommer till sverige.


Sista dagen åkte vi för att se Wat Pho och Golden Palace. När man gick runt där blev det nästan för mycket. Det var så mycket att se att man inte kunde ta in allt och vart man än tittade kändes det likadant.




Här står vi utanför en byggnad på golden palace området. Det är sjukt vad de har utsmyckat alla byggnader.


När vi kände oss färdiga med att titta tog vi en taxi hem til Pattaya. Det var defenitivt den värsta taxi färden hittills. Han körde 140 km/h och vi hade inga bälten. Inte ens när de var farhindet saktade han in och han sicksackade mellan bilarna och tutade.Trots detta kunde Klara somna en liten stund.

Igår torsdag tog vi det riktigt lungt och solade och badade vid havet och i en pool. Det var verkligen hur skönt som helst.




Här ligger vi i polen på 7:e våningen hos Dennis vän med utsikt över havet, inte helt fel.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Inte helt fel med pool men jag är inte avundsjuk för jag har ju isbana några kvarter bort, inte alls avundsjuk, neeej inte det minsta, jag är inte alls sån?

2009-02-13 @ 10:25:25
Postat av: Nyfiken

Åh vad har mer hänt???

Här fortsätter det att vara kallt, jätte kallt.

2009-02-20 @ 13:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0