Koh Samet



Nu var det längesen jag skrev på bloggen så nu ska ni få en ordentlig uppdatering om vad vi har gjort.

I lördags åkte vi ut till en ö som heter Koh samet en bit utanför pattaya där vi skulle stanna i två tre dagar för att ta det lungt. Jit skjutsade oss till minibussen som skulle köra oss till färjan ca 1h från pattaya. Det var en väldigt lugn bilfärd, vi satt och pratade om hur gott det skulle vara att äta pizza och efter en stund somnade klara.

Framme vid hamnen gick vi på färjan och satte oss på de något blöta och skabbiga bänkarna. Efter kanske fem minuter kom han som jobbade på båten och sa att vi kunde sätta oss uppe om vi ville, så vi följde glatt med honom upp. Han la ut en bastmatta framför styrhytten och där satt vi och hade det bra med världens utsikt medan de andra mådde illa på nedervåningen. Ibland är det allt för bra att vara tjej.





Väl framme på Koh Samet började vi med att äta för att inte vara för hungriga när vi skulle leta ställe att bo på. Det var verkligen tur att vi åt före, för annars skulle vi kanske ha fått ett fint rum med helt handfat och en toa som man kunde spola. Nu fick vi i stället en liten stuga för 800bath/ natt som hade en toa som gick att spola men det tog evigheter för vattnet att rinna bort, och handfatet var trasigt så när man tvättade händerna rann vattnet ut på fötterna. Det hängde även suspekta afficher i rummet för att dölja skador på väggarna. Vi konstaterade att vi skulle inte tillbringa någon mer tid än att sova på detta rum så vi tog det.



Här är en av de afficherna som täcker skador i det vandaliserade rummet.

Efter att vi hittat vårat underbara rum gick vi ner på stranden och tog ett dopp. När vi suttit på standen en stund bestämde vi oss för att äta middag. Efter maten ville vi ha efterrätt och beställde in glass, en stund senare kom servitrisen tillbaka och berättade att glassen var slut. Vi bad om notan och gick lite bittra tillbaka mot vårat rum.



Det var då det började, en kille som jobbade på ett ställe som heter Coconut bar frågade om vi ville komma och sätta oss och dricka något. No thank you, sa vi och började gå. Då sa han: wanna sleep? No.... Do you have ice cream? Till våran glädje hade dom det så vi gick glatt in och beställde.






 När vi ätit la de fram ett fyra i rad spel och utmanade oss, vi var chanslösa. Det var kanske inte så konstigt eftersom att de inte gjorde så mycket annat än att spela fyra i rad. Det var vekligen en riktigt trevlig kväll och vi fick rosor eftersom att det var alla hjärans dag. Första gången som jag inte tycker att alla hjärtans dag är helt värdelös. Sen verkade det som att chefen, som var lite läskig, blev arg på att vi inte drack något så vi betalade och gick där ifrån. Senare under våran vistelse mjuknade dock chefen för oss och verkade vara en riktigt trevlig liten filur.



Min första alla hjärtans dag ros.


Vi plaskade med fötterna i vattnet och njöt av hur härligt det var. Klara nöjde sig dock inte med bara fötter och ben utan klädde av sig och tog sig ett riktigt dopp. Efer detta gick vi och la oss.

Andra dagen

Vi klev upp klockan sex, eftersom att vi fick veta av killen som lockat in oss med glass (Katt) att solen gick upp vid halv sju, då vi ville se soluppgången. Väl nere på standen hade Katt redan ställt i ordning stolarna och erbjöd oss att sitta. Det var dessa platser som sedan blev "våra platser".

Det var fyra killar som jobbade på Coconut. Katt, Nu ( utalas som No med ett kort o), Kelly och Lucky alla fick fina smeknamn av oss för att de inte skulle veta vad vi snackade om. Katt gick namnet Gbgarn eftersom att hans pappa var från Göteborg. Nu fick smeknamnen lillen och InuYasha eftersom att han var väligt liten och såg ut som en mangafigur. Kelly som hade en pappa från austalien kallade vi för "den tredje" eftersom att australienaren skulle bli lite för självklart. Lucky som var tråkig kallade vi för tråkmånsen.

När vi blev hungria beställde vi in frukost. Det var verkligen hur skönt som helst att vara där, vi bara slappade och blev uppassade av killarna på coconut. När vi ställde oss upp för att borsta bort sand kom de springande och skakade av de stora dynorna som de hade i solstolana, och puffade till dem så att det skulle bli bekvämt. När vi badat och handukarna var blöta hängde de upp dem på tork. De bjöd på massa olika saker, pumpa frön, melon frön, frukt och sojamjölk. Ja allt möjligt som vi inte skulle provat annars. Vissa grejer var mindre goda men det mesta var riktigt gott.

Klockan 14.00 skulle vi ut på snorkel tur med speed boat och Katt följde med och var typ våran guide. Vi åkte runt ön, snorklade lite, badade och kollade på en fisk farm med hajar och 200 år gamla sköldpaddor.

När vi kom tillbaka gick vi för att fräscha till oss inför middagen. Eftersom att vårat badrum inte var av bästa kvalitet så valde vi att dela en våtservett i tredelar och med denna försöka göra oss så rena som möjligt. Middagen åt vi på coconut där vi åt alla våra blivande måltider och tillbringade all våran tid.

Denna kväll blev vi spöade i fyra i rad och hade det trevligt. Under kvällen spelade ett live band och när det kom fram att jag sjöng så var det bara att hoppa upp på scenen och sjunga en låt. Det var riktigt roligt.

Innan vi gick och la oss svalkade vi av oss med ett dopp i havet.

Tredje dagen

Det var denna dag som vi planerat att åka hem, men det gjorde vi inte. Katt fixade ett rum åt oss för 500 bath som var mycket bättre än det för 800. Det här rummet hade fungerande dusch, toa och handfat. Så det var en hit.

När vi lämnat av grejerna på rummet begav vi oss till grann stranden med Nu och Katt där vi blev bjudna på fanta. Vi badade lite och sen gick vi tillbaka för att killarna började jobba klockan 16 igen.

Denna kväll var väldigt lik den andra vi åt, spelade lite och jag sjöng, Nu när det var våran sista kväll så bestämde vi oss för att ta en efterrätt för att få ett fint avslut på sista kvällen. Senare hjälpte klara till med att servera drinkar, lisa raggade kunder på stranden och till sist hjälpte vi till att lyfta bort alla stolar.

Fjärde dagen

Sista dagen, trodde vi. Vi hade checkat ut och intagit våra sammis platser, badat solat och ätit. Sen blev klockan två och vi blev såklart tårögda och frågade om vi kunde få stanna en till natt. Det gick bara bra så vi fick tillbaka vårat rum och allt var bra igen. Denna dag slappade vi bara som vanligt, åt och hade det bra.

Nu hade vi som blivit lite av en i gänget, inte riktigt, men nästan. Ägar frun, eller vad hon nu var, bjöd oss på mat och ställde fram frukt åt oss och sa att vi fick äta. Kan livet vara bättre frågar jag mig.

Åter igen åt vi god middag och mådde gott. Det var denna kväll som det oväntade hände. Tråkmånsen pratade, och inte lite heller. Hans smeknamn gjorde honom inte längre rättvis men det var lite sent att ändra det så han heter fortfarande tråkmånsen.

Femte dagen

Nu var det verkligen sista dagen. Vi gick upp för att se soluppgången, men det var molnigt så det blev inge av. Vi gick och la oss igen. När vi sovit åt vi frukost på coconut och gjorde ingenting. Badade lite läste bok och solade. Vi gick även och kollade hur killarna bodde. De bodde på vinden på baren. Det var madrasser på golvet till sängar och för att avskilja sängarna hade de hängt upp lakan och filtar som bildade små rum.

Klockan gick och det var dags för avfärd, när vi stod där och skulle säga hej då kändes det faktiskt ganska jobbigt. Vi tog oss dock hem även fast vissa av oss fällde några tårar.

Kommentarer
Postat av: mamma

På en sån ö skulle jag också villa va´.

Ta nu vara på sista dagarna.

2009-02-26 @ 13:53:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0